Παράδοση στην Αποκατάσταση της Ακοής και στη Διασφάλιση της καλής επικοινωνία

Παράδοση στην Αποκατάσταση της Ακοής και στη Διασφάλιση της καλής επικοινωνία

Κάτι περισσότερο από καλύτερη ακοή. Έμφαση σε αυτό που απορρέει από αυτή.

Η Bernafon είναι από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες ακουστικών βαρηκοΐας και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ακούν και να επικοινωνούν καλύτερα. Διαθέτουμε λύσεις υψηλής απόδοσης για την ακοή συνδυάζοντας κορυφαία τεχνολογία με περισσότερα από 70 χρόνια τεχνογνωσίας στον κλάδο.

Προϊόντα υψηλής απόδοσης

Από τα κεντρικά γραφεία μας στην Ελβετία, σχεδιάζουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας που διαθέτουμε στην αγορά, το λογισμικό που τα εξοπλίζει, τις εφαρμογές και τις συσκευές συνδεσιμότητας που τα συνοδεύουν.

Κορυφαία τεχνολογία στον κλάδο

Ως ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Demant, έχουμε πρόσβαση σε κορυφαίες, στον κλάδο, ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες στους τομείς του εσωτερικού σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, της επεξεργασίας σήματος, της ακοολογίας, του λογισμικού εφαρμογής και του σχεδιασμού προϊόντων.

Εξαιρετική υποστήριξη

Η εξατομικευμένη, προσωπική υποστήριξή μας εξελίσσει τις πρακτικές φροντίδας της ακοής – μεγάλες και μικρές.

Βασικά στοιχεία για τη Bernafon

  • Παγκόσμια έδρα στη Βέρνη της Ελβετίας
  • 20 θυγατρικές της 
  • Παρουσία σε 70 χώρες παγκοσμίως

Βασικά στοιχεία για τη Bernafon

  • Παγκόσμια έδρα στη Βέρνη της Ελβετίας
  • 20 θυγατρικές της 
  • Παρουσία σε 70 χώρες παγκοσμίως

75 χρόνια Bernafon

75 χρόνια Bernafon

Μια σημαντική αποστολή

Στη Bernafon έχουμε μια σημαντική αποστολή. Αυτό που διαμορφώνεται από το πάθος, την τεχνολογική ικανότητα και τη δέσμευση για συνεργασία: «Μαζί δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ακούν και να επικοινωνούν καλύτερα»

Καθώς αναπολούμε τα 75 χρόνια της Bernafon, εξερευνήστε μαζί μας περισσότερα για το τι μας κάνει τη μεγάλη εταιρεία που είμαστε σήμερα.

Η ιστορία μας

1946 - 1974

Η αρχή στην φροντίδα της ακοής

Εικόνα: Το πρώτο εργοστάσιο στο Flamatt, κοντά στη Βέρνη, 1925

1946 - 1974

Η αρχή στην φροντίδα της ακοής

Εικόνα: Το πρώτο εργοστάσιο στο Flamatt, κοντά στη Βέρνη, 1925

Όλα ξεκίνησαν στην Ελβετία όταν ο νεαρός Hans Gfeller Jr., φοιτητής μηχανικής, πήρε το νέο ακουστικό του πατέρα του και έφτιαξε το δικό του.

1946

Το σημείο εκκίνησης

Με δύο εργοστάσια στην περιοχή της Βέρνης, η Gfeller AG ήταν μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών περισσότερο γνωστή για τα τηλέφωνά της. Αν και επιτυχής, η διοίκηση πάντα αναζητούσε ευκαιρίες για επέκταση. Ένα σημαντικό συμβάν υπήρξε όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Hans Gfeller Sr., επέστρεψε στο σπίτι από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ με ένα ολοκαίνουργιο ακουστικό. Ο γιος του, Hans Gfeller Jr., έδειξε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για αυτό. Αλλά αντί να θαυμάσει ό,τι ήταν τότε το καλύτερο στην τεχνολογία της ακοολογίας, άρπαξε ένα κατσαβίδι και το αποσυναρμολόγησε, κομμάτι-κομμάτι. Λίγο αργότερα, άρχισε να αναπτύσσει και να πουλά τις δικές του συσκευές ενίσχυσης ήχου μέσω της οικογενειακής επιχείρησης.

Επίσκεψη από την ταχυδρομική, τηλεφωνική και τηλεγραφική υπηρεσία της Ελβετίας (PTT), έναν εταιρικό πελάτη. Ο Hans Gfeller Sr. είναι ο πέμπτος από τα δεξιά.

Hans Gfeller Jr. & Hans Gfeller Sr., με ακουστικό όργανο

Δεκέμβριος

«Έχει ολοκληρωθεί μια σύμβαση με την A. Kunz & Co, Ζυρίχη και την E. Singer, Βέρνη, για την παροχή 250 βαρήκοων ατόμων με  συσκευές ενίσχυσης τριών λαμπτήρων, σε τιμή πώλησης 128 ελβετικά φράγκα. Κόστος παραγωγής συμπεριλαμβανομένων δοκιμών και κατασκευής περίπου, 76 φράγκα. Ένα πρώτο δείγμα ολοκληρώνεται και θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες».

Πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, 20 Δεκεμβρίου 1946

1949

Μια ακαριαία παγκόσμια επιτυχία

Το ενδιαφέρον για τα ακουστικά βαρηκοΐας Gfeller αυξήθηκε γρήγορα και εκτός Ελβετίας. Μέχρι το 1949, είχαν συναφθεί συμβάσεις πώλησης  μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Λίγα χρόνια αργότερα, ένα πρώτο υποκατάστημα άνοιξε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

1954

Από φορητό ακουστικό (στήθους) - ακουστικό βαρηκοΐας πίσω από το αυτί

Το πρώτο φορητό βοήθημα ακοής της Bernafon ήταν μια συσκευή σε δύο μέρη με ενισχυτές βαλβίδων και μια μπαταρία νήματος που οι χρήστες έπρεπε να μεταφέρουν σε ξεχωριστό κουτί. Με τα τρανζίστορ να συνεχίζουν να συρρικνώνονται σε μέγεθος, η Gfeller AG παρουσίασε τα πρώτα της ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί.

1975 - 1994

Επέκταση και ενοποίηση

Εικόνα: Παραγωγή βοηθημάτων ακοής, 1982

1975 - 1994

Επέκταση και ενοποίηση

Εικόνα: Παραγωγή βοηθημάτων ακοής, 1982

Η οικονομική κρίση του 1973 σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές διαμόρφωσαν τη στρατηγική της εταιρείας για τα χρόνια που ακολούθησαν. Για να κατακτήσει τη θέση της σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, η Gfeller AG – ακόμα ως επί το πλείστον εταιρεία τηλεπικοινωνιών – έπρεπε να στρέψει όλη της την προσοχή στα ακουστικά βαρηκοΐας.

1982

Έναρξη της σειράς T

Η πρώτη που εξοπλίστηκε με ολοκληρωμένα κυκλώματα και δύο μικρά τσιπ στο εσωτερικό, η σειρά T αποδείχθηκε σίγουρη επιτυχία. Με περαιτέρω βελτίωση τα επόμενα χρόνια, το προϊόν ήταν τόσο δημοφιλές που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2002.

1987

Συγχώνευση Ascom

Η εταιρεία Gfeller συγχωνεύτηκε με τις Autophon, Hasler και Zellweger και σχημάτισε την Ascom. Ο νέος όμιλος απασχολούσε 14.000 εργαζόμενους και αντιπροσώπευε ετήσιο κύκλο εργασιών 2,2 δισεκατομμυρίων.

Πρώτο ψηφιακό ακουστικό βαρηκοΐας

Μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, το PHOX, το πρώτο ψηφιακά προγραμματιζόμενο σύστημα ακοής στον κόσμο ήταν έτοιμο.

«Οι προηγούμενες συσκευές έπρεπε να ρυθμιστούν χειροκίνητα από έναν Ακοοπροθετιστή χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Με το PHOX, οι ρυθμίσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας μια μονάδα προγραμματισμού που ενσωματώνει έναν επεξεργαστή Intel. Θα μπορούσαν να γίνουν ρυθμίσεις για έως και δέκα διαφορετικές παραμέτρους.»

1989

Ένας βασικός παίκτης στον κλάδο

«Με μεγάλη υπερηφάνεια, η διοίκηση της εταιρείας μπόρεσε να πει στους υπαλλήλους και τους μετόχους ότι ο νέος όμιλος κατατάχθηκε στην ενδέκατη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο».

1992

Ανάληψη του τμήματος ακουστικών βαρηκοϊας της Bosch

Η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται με την εξαγορά του τμήματος ακουστικών οργάνων της γερμανικής εταιρείας Robert Bosch GmbH. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τη δική της θυγατρική στο Βερολίνο.

1994

Στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που καθορίστηκε από τον όμιλο Ascom, αποφασίστηκε να απαλλαγούν από κάποιες δραστηριότητες. Η παραγωγή ακουστικών εξαγοράζεται στη συνέχεια από την William Demant της Δανίας.

1995 - 2021

Στο δρόμο της καινοτομίας

Εικόνα: Παγκόσμια έδρα της Bernafon, Bern-Bümpliz

1995 - 2021

Στο δρόμο της καινοτομίας

Εικόνα: Παγκόσμια έδρα της Bernafon, Bern-Bümpliz

Μετά την εξαγορά από την William Demant Holding ξεκίνησε η ευθυγράμμιση και η συνεργασία στην παραγωγή και τον εφοδιασμό. Η ανάπτυξη προϊόντων, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις παρέμειναν χωριστά και πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητα.

1995

Όνομα Bernafon και νέα έδρα στη Bern-Bümpliz

Η πρώτη που εξοπλίστηκε με ολοκληρωμένα κυκλώματα και δύο μικρά τσιπ στο εσωτερικό, η σειρά T αποδείχθηκε σίγουρη επιτυχία. Με περαιτέρω βελτίωση τα επόμενα χρόνια, το προϊόν ήταν τόσο δημοφιλές που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2002.

1987

Συγχώνευση Ascom

Τα διάφορα τμήματα μετονομάζονται σε «Bernafon». Για πρώτη φορά, η Bernafon συνδέθηκε και αναφέρθηκε στο προϊόν, την εταιρεία πίσω από αυτό και τα ολοκαίνουργια κεντρικά γραφεία στη Bern-Bümpliz.

Η καινοτομία της Bernafon ανά τα χρόνια

1999
Smile
Πρώτο πλήρως ψηφιακό ακουστικό

2002
Symbio
Το πρώτο στον κόσμο ακουστικό βαρηκοΐας τεχνολογίας ChannelFree™

2007
Brite
Βραβευμένη σχεδίαση με μεγάφωνο μέσα στον ακουστικό πόρο

2012
Chronos
Ψηφιακό ακουστικό βαρηκοΐας Nano Rite με σύστημα καταπολέμησης ανάδρασης (σφυρίγματο).

2018
Zerena
Πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας συμβατό με smartphone.

2019
Viron
Πρώτο επαναφορτιζόμενο ακουστικό βαρηκοΐας με μπαταρία ιόντων λιθίου

2019
Leox
Ακουστικό βαρηκοΐας με τεχνολογία True Environment Processing™ για άτομα με πολύ μεγάλη εώς και υπολειμματική ακοή

2020
Alpha
Το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας με Hybrid Technology™

2021

Νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα

Με σαφή κατεύθυνση και εστιάζοντας σε προϊόντα υψηλής απόδοσης, κορυφαία τεχνολογία και εξαιρετική υποστήριξη, η Bernafon συνεχίζει να εξελίσσεται και να αυξάνει το μερίδιο αγοράς. Οι ανάγκες και οι προσδοκίες σας σε έναν τόσο μεταβαλλόμενο κλάδο φέρνουν πολύ ενδιαφέροντα χρόνια μπροστά μας.